Шифер, цемент, ДВП

розміщено в: Без рубрики | 0

 

Шифером називають покрівельний матеріал, що являє собою хвилясті неметалеві листи. Спочатку шифером називали азбестоцементні покрівельні матеріали, однак з розвитком технологій з’явилися покрівельні листи з інших матеріалів, які також стали називатися шифером. Наприклад, безазбестовий шифер, металошифер, єврошифер (листи з бітуму).

Цемент — в’яжуча речовина, яка з рідкого або тістоподібного стану переходить у твердий каменеподібний стан при звичайній температурі. Один із основних будівельних матеріалів, в’яжучий засіб при виготовленні бетону. Цемент зазвичай використовують у суміші з піском. На одну частину маси цементу беруть 3-5 частин піску. З такої суміші разом з водою виготовляють напіврідку тістоподібну масу, яку називають цементним розчином. Цементний розчин через деякий час тужавіє, а потім твердне в каменеподібну речовину. Твердіння цементного розчину при звичайній температурі триває майже місяць. Обумовлюється це явище складними хімічними реакціями.

Дерево-волокнисті плити (ДВП) – це листовий матеріал, виготовлений у процесі гарячого пресування маси з деревних волокон, сформованих у вигляді килима. Ці волокна отримують шляхом пропарювання деревної сировини. У меблевому виробництві використовуються тверді ДВП завтовшки від 3,2 до 5 мм. Із ДВП виготовляють конструкційні елементи меблів, задні стінки і полиці шаф та тумб, нижні полиці диванів, висувні ящики, спинки ліжок, перегородки. ДВП також використовують при виготовленні гнутоклеєних деталей із зовнішніми шарами зі струганого шпону цінних порід.

 

Залишити відповідь